10 سوال پرتکرار در مورد رنت خودرو در ایران

رنت خودرو

اجاره یا رنت خودرو یکی از روش‌های استفاده از خودرو بدون خرید آن است و می‌تواند به صورت روزانه، ساعتی و حتی طولانی مدت انجام گیرد. معمولا افراد یا شرکت‌ها بسته به نیاز خود نسبت به کرایه خودرو با راننده و بدون راننده اقدام می‌کنند. شرکت‌های رنت اتومبیل نیز این خودروها را در ازای قرارداد و مبالغی در اختیار فرد یا شرکت کرایه کننده و متقاضی قرار می‌دهد.

در ادامه تلاش کرده ایم تا به سوالات پرتکراری که در زمینه رنت خودرو توسط افراد علاقمند پرسیده می‌شود، پاسخ داده و به برخی از مزایای این روش اشاره کنیم.

1 – آیا حداقل زمانی برای اجاره خودرو وجود دارد؟

شرکت‌های مختلف رنت خودرو معمولا حداقل زمانی را برای اجاره خودرو اختصاص می‌دهند و اگر شما تصمیم به اجاره خودرو در مدت کمتری گرفته باشید، می‌بایست هزینه کامل حداقل زمان را پرداخت کنید. این هزینه برای سفرهای درون شهری معمولا مقداری حدود 5 تا 24 ساعت است که بسته به شهری که در آن خودرو اجاره کرده‌اید متفاوت خواهد بود.

در سفرهای برون شهری نیز حداقل زمان اجاره خودرو به صورت روزانه تعیین می‌شود و معمولا این زمان حدود 24 ساعت یا یک شبانه روز است.

 

2 – آیا در صورت تصادف و بروز خسارت، مشتری باید خسارت وارده به خودرو را جبران کند؟

این موضوع بستگی به نوع اجاره خودرو دارد. در اجاره خودرو با راننده تمام خسارات ناشی از هر نوع تصادف یا حداثه بر عهده راننده و شرکت بوده و شخص اجاره کننده هیچ مسئولیتی در این زمینه نخواهد داشت. اما در اجاره خودرو بدون راننده، مشتری مسئول خساراتی است که به خودرو وارد می‌شود.

البته در این زمینه نیز باید قبل از رنت خودرو از داشتن بیمه کامل خودرو مطمئن شوید. در این صورت بیمه می‌تواند بخش اعظمی از خسارات را پرداخت کرده و بخش اندکی از آن بر عهده مشتری باشد. داشتن بیمه کامل ثالث و بدنه با پوشش‌های بالا می‌تواند خیال شرکت و شخص اجاره کننده را از ریسک خسارات احتمالی راحت کند.

3 – آیا محدودیت کیلومتری برای رنت خودرو وجود دارد؟

تمام قراردادهای رنت خودرو دارای محدودیت کیلومتری هستند و شما باید با اطلاع کامل از این محدودیت اقدام به رانندگی کنید. هر نوع رانندگی بیشتر از محدودیت کیلومتری بر اساس قرارداد مشمول پرداخت هزینه اضافی خواهد شد.

محدودیت کیلومتری روزانه برای خودروهای تولید داخل معمولا حدود 300 کیلومتر و برای خودروهای خارجی 200 کیلومتر است. البته ممکن است در مورد خودروهای لوکس مانند بنز این محدود به مراتب کمتر نیز باشد.

4 – برای اجاره خودرو به چه مدارکی نیاز داریم؟

مدارک لازم برای اجاره خودرو نسبت به نوع اجاره متفاوت خواهد بود. برای نمونه برای اجاره خودرو با راننده تنها ارائه مدارک هویتی کافی است. اما در مورد اجاره خودرو بدون راننده شما می‌بایست مدارک هویتی و گواهی رانندگی خود را ارائه دهید. علاوه بر این، ارائه گواهی معتبر شغلی و یا گواهی محل سکونت نیز در این زمینه ضروری است.

در مورد اجاره خودروهایی مانند ون، اتوبوس، مینی بوس و میدل باس علاوه بر موارد فوق شما باید تعداد مسافرین را نیز به شرکت رنت خودرو اعلام نمایید.

 

5 – هزینه‌های اجاره خودرو به چه صورت است؟

هزینه‌های اجاره خودرو نسبت به نوع خودرو و مدت زمان اجاره تعیین می‌شود و بسیار متفاوت است. علاوه بر هزینه اجاره خودرو، شما باید مبلغی را به عنوان دپوزیت و یا ودیعه نقدی در اختیار شرکت اجاره دهنده خودرو قرار دهید که در صورت بروز خسارت و یا اعمال جرایم قابل برداشت است.

بیشتر شرکت‌های رنت خودرو، چک تضمینی به مبلغ کل خودرو از مشتری دریافت می‌کنند که تا زمان تحویل اتومبیل در اختیار شرکت باقی می‌ماند.

 

6 – آیا بدون داشتن گواهینامه نیز می‌توان نسبت به کرایه اتومبیل اقدام کرد؟

کرایه اتومبیل بدون راننده تنها به شرط داشتن گواهینامه انجام می‌شود. اما افرادی که گواهینامه ندارند می‌توانند خودروی مورد نظر خود را با راننده کرایه کنند. در این حالت نیازی به ارائه گواهینامه و یا هیچ مدرک مشابه دیگری نیست.

 

7 – آیا مبلغ یپوزیت خودرو با تحویل اتومبیل به شرکت به مشتری برگردانده می‌شود؟

هزینه دپوزیت و یا ودیعه نقدی بلافاصله پس از تحویل خودرو به مشتری برگردانده نمی‌شود و این مبلغ بسته به نوع قرارداد بین 20 روز تا یک ماه به صورت امانت نزد شرکت باقی می‌ماند. در این مدت هر نوع خلافی خودرو، جرایم و خسارات احتمالی با استفاده از این مبلغ پرداخت شده و مابقی مبلغ به مشتری بازگردانده می‌شود.

 

8 – در کرایه خودرو با راننده هزینه اسکان و غذای راننده بر عهده چه کسی است؟

معمولا در سفرهای برون شهری هزینه اسکان و غذای راننده بر عهده مشتری خواهد بود. حتی اگر شرکت اقدام به این کار نماید، در نهایت هزینه‌های انجام شده از مشتری دریافت می‌شود. در سفرهای درون شهری معمولا این هزینه‌ها وجود ندارد و اعمال نمی‌شود.

در کرایه خودرو با راننده هزینه اسکان و غذای راننده بر عهده چه کسی است؟

9 – آیا خودروهای غیر سواری را می‌توان بدون راننده کرایه کرد؟

معمولا شرکت‌های رنت خودرو اقدام به کرایه بدون راننده خودروهای اتوبوس، مینی بوس، ون و میدل باس نمی‌کنند. به همن دلیل تقریبا در تمام سفرهای درون یا برون شهری با این خودروها، راننده معرفی شده از سوی شرکت اقدام به رانندگی خواهد کرد.

10 – شرایط اجاره خودرو برای ماشین عروس به چه صورت است؟

اجاره خودرو به عنوان ماشین عروس نیز شرایط متفاوتی از نظر مدارک مورد ارائه نسبت به سایر خودروها ندارد. این نوع از اجاره معمولا از 9 صبح تا 12 شب انجام می‌گیرد. اگر خودرو نیاز به گل آرایی داشته باشد، شرکت اجاره دهنده خودرو ابتدا نسبت به گل آرایی اقدام کرده و سپس خودرو را در محل تعیین شده به اجاره کننده، تحویل می‌دهد.

اجاره خودروی عروس با راننده و بدون راننده امکانپذیر است و معمولا پس از پایان مراسم و در محل تعیین شده این خودرو از مشتری تحویل گرفته می‌شود.

 

خودروی مود نظر خود را از کجا اجاره کنیم؟

هم اکنون شرکت‌های متنوعی نسبت به کرایه انواع خودرو با راننده اقدام می‌کنند. «پی سپار» نیز از جمله شرکت‌هایی است که می‌توان بهترین نوع سواری همراه با راننده را با کم‌ترین قیمت ممکن از آن اجاره کرد.

پی سپار یک سامانه جامع و هوشمند برای اجاره هر نوع خودروی سواری و خودروهای بزرگتر مانند ون، مینی بوس، میدل باس و اتوبوس با راننده و بدون راننده است.

دیدگاه خود را بنویسید

11 − 8 =

×
×